20 Hammarby IF Fotbollförening P04-3 1 0 0 1 0

2 december 2017
14:30

IF Brommapojkarna P04-8 Svart

Referat: Hammarby IF Fotbollförening P04-3 - IF Brommapoj...

När vi tidigare har spelat mot Hammarby P04-6 så har vi haft riktigt svårt att försvara mot dem. Därför förväntade vi oss ännu tuffare motstånd mot Hammarby P04-3 som normalt spelar div 2 och 3 i Sanktan.

Innan match pratade vi som vanligt om att byta spelsida så ofta som möjligt och inte forcera in bollen i samma yta som den kom ifrån. Det ska vi göra genom att alltid skapa speldjup genom spelavstånd bakåt. Samtidigt uppmanade vi alla att skjuta vid första chans istället för att spela oss in hela vägen till mål.

Spelarna började med bra självförtroende och vi hade riktigt bra spel med flera fina målchanser i första perioden av tre. Hårt krigande mittfält gjorde att vi kunde bryta relativt högt i plan. Hammarby hade några duktiga anfallare som fick djupledsbollar, men våra starka mittbackar lyckades hålla bort chanserna.
Hammarby verkade spela 4-4-2 vilket ofta lämnade Zack öppen i mitten som stark spelfördelare. Henric och Hugo L kunde flytta fram vilket gjorde att vi fick med fler i anfallare i "boxen" på inläggen som ofta kom från Elliots vänsterfot.
Vi får ett mål efter att alla forwards och mittfältare tillsammans pressade backarna högt och lyckades bryta boll. Ett fint samarbete där grunden läggs i att alla satte press på sina spelare istället för att titta på när bara en jagar.
Jag tror vi räknade till fyra missade målchanser på inlägg. Bara hem och träna skott på volley.

Andra perioden började vi rotera positioner vilket snabbt märktes i spelet. Hammarby lyckades bygga anfall och pressade ner oss djupt och vi slog ifrån oss rakt ut utan att kunna hålla bollen inom laget.
När vi väl fick kontroll på boll var vi för långsamma att flytta upp hela laget och chansade istället på djupledsbollar till ensamma forwards.
Agge fick visa upp sig med några fina räddningar. Andra perioden slutade 0-0

Tredje perioden gick vi tillbaka till nästan samma uppställning som vi startade med. Med Zack skadad så tog Lucas över defensiv mitt med Julien och Leopold som mittbackar. En bra försvarstrio som vi ser stor utvecklingspotential i.
Vi hittar tillbaka till vårt fina spel och börjar återigen hitta chanser. Flera spelare lyckas ta sig igenom med soloprestationer utan utdelning.
David K får nya chanser på inlägg och hänger in två fina mål på inlägg. Hammarby har få avbytare och börjar tröttna och vi får flera chanser.

Sammanfattningsvis en välspelad match av oss där bra försvar håller nollan och ett kämpande mittfält skapar många chanser framåt.